Wat te zien in Nederland

Of u nu voor het eerst Nederland bezoekt of hier al jaren bent, er zijn een aantal dingen te zien. Sommige dingen die u moet zien zijn windmolens, tulpenvelden, kanalen en fietsroutes. Andere dingen om te zien zijn musea en kunstwerken.

Amsterdam

Nederland bezoekt Amsterdam en kan een geweldige ervaring zijn. Je vindt een aantal geweldige kunst, prachtige grachten en veel activiteiten om je bezig te houden. Nederland is een van de mooiste landen van Europa, en de hoofdstad is een stad vol geschiedenis.

Amsterdam is een zeer beloopbare stad, maar als je weinig tijd hebt, is het de moeite waard om het openbaar vervoer te nemen. U kunt de metro of trams gebruiken om rond te komen. Als alternatief kunt u een kanaalcruise nemen om een ander perspectief op de stad te krijgen.

Amsterdam is ook de thuisbasis van enkele van ’s werelds beste musea. Het Rijksmuseum is bijvoorbeeld een van de meest populaire musea in Nederland. De collectie omvat meer dan 35.000 boeken, oudheden en duizenden kunstwerken. Het is ook de thuisbasis van de grootste verzameling schilderijen van Vincent van Gogh ter wereld.

Leiden

Gelegen aan de oude Rhine River in South Holland, heeft Leiden veel te bieden. Het is een stad van inspiratie, academische excellentie en wereldberoemde musea. Het is een populaire bestemming voor studenten van over de hele wereld die in Leiden komen studeren. Er wonen meer dan 120 duizend mensen in de stad. Het gebied rond Leiden is een ring van 28 km kanalen.

Leiden was een belangrijke stad tijdens de gouden eeuw van Nederland. Gedurende deze tijd was het een centrum voor religieuze tolerantie. Het diende ook als een graanopslagfaciliteit. De stad speelde ook een cruciale rol in de verdediging van Engeland vanuit de Spaanse Armada in 1588. De stad werd gedurende deze tijd zes maanden belegerd.

De stad is een hub van wetenschappelijke ontdekking. De Universiteit van Leiden heeft veel Nobelprijswinnaars geproduceerd. Het is ook de oudste universiteit in Nederland.

Haarlem

Tijdens de vroege middeleeuwen was Haarlem een belangrijke handelshaven van de Noordzee. Tegenwoordig behoudt de stad zijn middeleeuwse karakter. Het is een pittoreske stad, omgeven door prachtige oude gebouwen.

De Grote Markt, een groot stadsplein, is een favoriete fotolocatie in Haarlem. Het is ook de thuisbasis van het oudste gebouw van de stad. Het Ten Boom Museum, een uitstekende toeristische bestemming, legt de Nederlandse geschiedenis en cultuur uit.

Het treinstation van de stad is de oudste in Nederland. Het station is ontworpen door Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum in Amsterdam ontwierp.

Hofjes, Nederlandse huizen, zijn een zeer karakteristiek kenmerk van Haarlem. Deze gebouwen zijn meestal initiatief door rijke families en kerken. De stad heeft een bijzonder hoog aantal van hen. De meeste van hen zijn open voor bezoekers tijdens weekdagen van 10 tot 17 uur.

Rotterdam

Delft ligt op de rivierschie tussen Rotterdam en Den Haag en is een charmante historische stad. Delft heeft een bevolking van ongeveer 100.000. Het is een kosmopolitische stad met verschillende immigrantengemeenschappen. Er is ook een grote studentenpopulatie.

Delfts Old Town is charmant, met huizen, kanalen en vierkanten uit het middeleeuwse tijdperk. Het is ook de thuisbasis van een aantal kerken. De toren van de oude kerk werd gebouwd in de jaren 1250 en heeft vier hoektorentjes met een piramidaal dak. Het staat 75 meter lang.

Delft staat ook bekend om zijn Delftware -aardewerk. Delftware is handgemaakt aardewerk gecoat met een wit blikje. Dit wit-tin glazuur is een variatie van porselein en maakt het goedkoper en gemakkelijker te produceren. Het is geschilderd met scènes van Nederlands leven en landschappen.

Edam ligt tussen de IJ -rivier en de Zinerzee en is een klein stadje in het noordwesten van Nederland. Het staat bekend om zijn kaas en is een geweldige plek om een andere kant van Holland te zien.

De stad Edam is een mooi stadje. Het heeft een historische architectuur en mooie parken. Het is een geweldige plek om te verkennen voor de jongere menigte. De oude gebouwen zijn zorgvuldig bewaard en het is een leuke ervaring om de schilderachtige kanaalhuizen te zien.

Edam is een belangrijke havenstad in Noord-Holland. Het was oorspronkelijk een drukke houten haven, maar naarmate de tijd verstreek, werd het een belangrijke haven voor kaashandelaren.

De stad is omgeven door kanalen en heeft mooie bomen die langs hen groeien. De oude stad is bekleed met puntgevel Nederlandse huizen.